+386 (0) 41 449 913
appartma.majda@gmail.com
 
Alpinizem
Nad vsako alpsko dolino v turistični destinaciji Kranjska Gora se dvigajo mogočni skalni vrhovi. Najbolj znana Triglavska severna stena je le ena izmed številnih sten, na katerih so se kalili vsi slovenski alpinisti, znani po vrhunskem plezanju v Himalaji in drugod po svetu. Seveda bo vzpon nanje varnejši ob spremstvu izkušenih gorskih vodnikov.
Golf
Ob sotočju Pišnice in Save v Kranjski Gori se nahaja igrišče za golf. Za zdaj ima tri luknje, vežbališče in "putting green", v nadaljevanju pa predvidevajo še devet lukenj.
Pohodništvo
V Zgornjesavski dolini lahko vzpostavite pristen stik z naravo. Temperature so prijetne in svežina gorskega zraka vam zagotavlja užitek ob odkrivanju neštetih zanimivosti doline. Pohodništvo je najpogostejša oblika aktivnih počitnic. Poti je dovolj za vse, od najlažjih in rekreativnih pohodov do resnih planinskih tur, ki zahtevajo izkušnje, primerno opremo in gorskega vodnika. Na voljo so tudi inštruktorji, možna pa je tudi izposoja palic za bolj priljubljeno različico preproste hoje - nordijsko hojo.
Kolesarjenje
Hitreje in razgibano si lahko okolico Kranjske Gore ogledujete na kolesu. Odločite se lahko za lenobno vrtenje pedal ali pa za zahtevnejše izlete v osrčje alpskih dolin. V ta namen smo izdelali zemljevid z označenimi kolesarskimi potmi v Zgornjesavski dolini, v katerega je vrisanih in v naravi označenih več kakor 150 km kolesarskih poti. Karta prijazno opozarja tudi na znamenitosti, ki so vredne ogleda, ter ponuja temeljit in morda najprivlačnejši način spoznavanja tega dela Sovenije. Dobite jo lahko v vseh turističnih informacijskih centrih v Kranjski Gori, Mojstrani in Ratečah. Prepotili in posončili se boste tudi na strmih pobočjih Karavank. Na kolesarski poti treh dežel s pričetkom na tromeji z Avstrijo in Italijo lahko skozi dolino Radovne skočite tudi na Bled. Z urejenih kolesarskih poti pa se lahko podate tudi na številna brezpotja. Tisti pravi kolesarji pa se bržkone ne boste odpovedali vzponu na najvišji slovenski prelaz - 1611 m visoki Vršič.
S kolesom se lahko podate tudi okoli Julijskih Alp. Krožna kolesarska pot vodi iz Kranjske Gore prek Bleda, Bohinja, Tolmina, Kobarida, Bovca in Vršiča nazaj v Kranjsko Goro. Celoten krog, ki je dolg 232 km, lahko prekolesarite v petih etapah oziroma petih dneh. Vsem adrenalina željnim je v Kranjski Gori na voljo kolesarski park, ki ponuja užitke gorskega prostega stila ter adrenalinski spust prek miz, skakalnic, gugalnic in drugih ovir. Do vhoda v kolesarski park se povzpnite z žičnico Vitranc 1 in doživite divji spust.
Igralništvo
Doživite zabavo v igralniško-zabaviščnem centru in v igralnem salonu v Kranjski Gori. Lahko zapravite le nekaj centov, doživite pa veliko več. Na voljo vam je množica avtomatov in igralnih miz. Igralnici svojim gostom poleg zabave nudita tudi dobro hrano in animacijo: za sprostitev med igranjem si lahko ogledate plesno predstavo in nastop znanih glasbenikov ali pa zaplešete.

Dogodivščine za otroke

Ali svojim otrokom ob večerih berete pravljice za lahko noč? Popeljejo jih v svet domišljije in zazibljejo v sanje o njihovih skritih junakih.

 

Otroci bodo navdušeni nad svetom znanih zgodb, ki jim ga ponujamo. Obiščejo lahko Kekčevo in Škratovo deželo ali pa se spustijo po poteh Triglavskih pravljic. Med šolskimi počitnicami pa za otroke in družine pripravljamo Kekčeve dneve, namenjene zabavi in ustvarjanju. Animacije in ustvarjalne delavnice za naše najmlajše obiskovalce, bomo poleti pripravili vsaj enkrat tedensko.

Dean Leban, sobodajalec
Naselje Slavka Černeta 9
4280 Kranjska Gora
Slovenija
 
http://www.vortex.si